Dykare under vatten med ficklampa.
Foto: Brendan Foley.

Digitalt

Marina myntfynd – digital numismatisk afton

Onsdag 30 november 18.00 - 19.00

Vad finns det för hemligheter på havets botten? Välkommen att lyssna på två digitala föreläsningar om marina myntfynd i olika delar av världen.

• Deep water shipwrecks and coins in the Americas. Med Dr. Peter van Alfen, Chief Curator från American Numismatic Society. Föreläsningen hålls på engelska.
  • Død mands penge en lille skat fra Gribshunden skribsvrag. Med Dr. Gitte Tarnow Ingvardson, antikvarie Historiska museet i Lund. Föreläsningen hålls på danska/svenska.

Kostnadsfritt. Boka plats så får du en Zoom-länk till evenemanget.

Ett samarbete mellan Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet, Numismatiska forskningsgruppen, Svenska Numismatiska Föreningen.

• Kostnadsfritt. Boka din plats på Tickster.
  • Digitalt på Zoom.
  • För att delta i det digitala evenemanget måste du ha en dator med internetuppkoppling. Du behöver inte ladda ner något, du öppnar bara länken som skickas via e-post.
  • Deep water shipwrecks and coins in the Americas hålls på engelska.
    Død mands penge – en lille skat fra Gribshunden skribsvrag hålls på danska/svenska.