1. Start
  2. Skola
  3. Privatekonomi och hyperinflation

Privatekonomi och hyperinflation

Ett kombinerat skolprogram som erbjuds kostnadsfritt i samarbete med Swedbank. I det här skolprogrammet får eleverna både större förståelse för sin egen privatekonomi och lära sig om fenomenet hyperinflation.
program-ekonomiska-2

Digitalt skolprogram

Målgrupp: Högstadiet samt gymnasiet
Bokningsbara dagar: måndag- fredag
Längd: 60 minuter
Pris: Kostnadsfritt

Programmet är indelat i två delar. I den första delen presenterar en föreläsare från Swedbank föreläsningen ”Din ekonomi. Din framtid” som handlar om privatekonomi och syftar till att inspirera unga till att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad.

I andra delen visar en pedagog från Ekonomiska museet utställningen ”Hyperinflation- ofrivilliga miljonärer och värdelösa pengar”. Utställningen visar hur en sådan ekonomisk kris kan uppstå, vad inflation är och hur människors ekonomi påverkas i en hyperinflation.

Skolprogram på plats

Målgrupp: Högstadiet samt gymnasiet 
Bokningsbara dagar: vi tar emot skolklasser för besök på torsdagar
Längd: 60-75 minuter
Pris: Kostnadsfritt

En föreläsningssal bokas där föreläsning från Swedbanks Ung ekonomi genomförs. Visningen ”Hyperinflation- ofrivilliga miljonärer och värdelösa pengar” från Ekonomiska museet hålls sedan i utställningen med samma namn.

Vanliga frågor om bokning:

Hur långt i förväg bör jag göra min bokning?

Helst minst tre veckor före besökstillfället. Vi kan inte garantera att vi har lediga tider kvar.

Kontakt

För frågor om bokning av skolprogram kontakta: boka@ekonomiskamuseet.se

Boka skolprogrammet Privatekonomi och hyperinflation

Du behöver fylla i allt som är markerat med *.

    GDPR bokning

    För att kunna göra en bokning behöver vi ditt namn och din e-postadress. Dessa uppgifter lagrar vi i ett system. Enligt dataskyddsförordningen, är vi skyldiga att informera dig om detta. Efter att den bokade visningen är genomförd och den eventuella fakturan är betald, kan du begära att din e-postadress tas bort ur systemet. Kontakta oss ifall du vill att vi tar bort adressen.

    Huvudsponsor till Ekonomiska museet

    swedbank-v2