1. Start
  2. Besök oss
  3. Inför ditt besök

Inför ditt besök

Här hittar du praktiskt information som kan vara bra att veta inför ditt besök på Ekonomiska museet.

Ytterkläder och väskor

Garderoben ligger på entréplan höger om trappan i entréhallen. I garderoben hittar du låsbara skåp. Mindre väskor går bra att ta med sig in. Om du vill förvara större resväskor får du gärna låna en nyckel i informationsdisken till större lådor i garderoben.

Äta och dricka

Vi har ett fint stort matsäcksrum en trappa ner. I matsäcksrummet har du tillgång till rinnande vatten och mikrovågsugn bland annat. Om vädret tillåter går det bra att äta ute på vår stora innegård i anslutning till entréhallen.

Barnvagn

Barnvagn är tillåten i museets lokaler förutom i Guldrummet på grund av utrymningsvägar. Det finns en barnvagnsparkering i entréhallen.

Toaletter

Toaletter finns vid garderoben på entréplan, en trappa ner i matsäcksrummet och vid Barockhallen på plan 1 i Historiska museets lokaler.

Skötrum

Skötrum finns i handikapptoaletterna på samtliga våningsplan.

Två personer går i museets entré
Foto: Jens Mohr, Ekonomiska museet/SHM.

Tillgänglighet

Ekonomiska museet vill vara ett museum för alla. Vi arbetar ständigt med att förbättra våra lokaler för att det ska vara lätt att besöka oss. Samtliga publika utrymmen är tillgängliga för rullstol och det går även att låna en rullstol på plats i museet.

Om tillgänglighet på Ekonomiska museet

Tillgänglighet på Historiska museet

Djur

Endast guide- och ledarhundar är tillåtna inne i museet.

Fotografering

Du får gärna fotografera i våra utställningar, dela gärna även i sociala medier! Det går bra att fotografera med blixt, stativ och selfiepinne.

Wi-Fi

Vi erbjuder gratis Wi-Fi till våra besökare. Användarnamn och lösenord finns i museets kassa.

Kvarglömda saker

Kvarglömda saker förvaras i kassan eller på kontoret en begränsad tid. Kontakta museet om du tror att du har glömt något.

Kontakt allmänna frågor

Kontakt entré och butik: 08 519 55 20
Mejl: besokservice@ekonomiskamuseet.se

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

Swedbank