1. Start
  2. För barn och familj

För barn och familj

Ekonomiska museet är ett barnvänligt museum. Vuxna i sällskap med barn i alla åldrar är väldigt välkomna! Det är fri entré för barn och unga till och med 18 år. Museet har stängt för ombyggnation till och med våren 2024.
Kvinna med barn går framför en skylt där det står Ekonomiska museet. En annan familj i bakgrunden.

Utställningar och samlingar

Vi håller på att planera permanenta utställningar som är planerade att öppna under våren 2024. Då öppnar vi också ett ekonomilabb för barn och unga.

Praktisk information inför ditt besök

Entréavgifter

Det är alltid kostnadsfritt för barn och unga till och med 18 år. Ordinarie inträde kostar 150 kronor.

Priser och bokning

Barnvagn

Under högtider, lov och sommarsäsongen när det brukar vara fler besökare på museet ber vi dig att ställa barnvagnar utanför museets entré om möjligt. Det finns möjlighet att låsa fast vagnar i en vajer ute på gården.

De flesta utställningarna är anpassade så att det går enkelt att ta sig runt med barnvagn. Om du inte vill använda barnvagnen i museet finns en barnvagnsparkering i entréhallen som alltid är bemannad av museets personal. Observera att museet inte ansvarar för parkerade barnvagnar. Ett begränsat antal sittvagnar finns att låna på museet, fråga personalen i informationsdisken.

Skötbord

Skötbord finns på handikapptoaletten i anslutning till entréhallen.

Mat och dryck

Museets restaurang Rosengården har en barnmeny bestående av pannkakor eller köttbullar. De hjälper gärna till att värma medhavda burkar.

Håll koll på vad som händer

Bli först med att få information om nya utställningar, biljettsläpp och evenemang.

Föreläsare som står på scen framför en presentation och håller i en presentationsfjärrkontroll

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

Swedbank