1. Start
  2. För barn och familj

För barn och familj

Ekonomiska museet är ett barnvänligt museum. Vuxna i sällskap med barn i alla åldrar är väldigt välkomna! Det är alltid fri entré. Museet har stängt för ombyggnation till och med 2023.
Kvinna med barn går framför en skylt där det står Ekonomiska museet. En annan familj i bakgrunden.

Utställningar och samlingar

Vi håller på att planera en utställning om Sveriges ekonomiska historia som är planerad att öppna i slutet av 2023. Då öppnar vi också ett ekonomilabb för barn och unga.

Praktisk information inför ditt besök

Barnvagn

Under högtider, lov och sommarsäsongen när det brukar vara fler besökare på museet ber vi dig att ställa barnvagnar utanför museets entré om möjligt. Det finns möjlighet att låsa fast vagnar i en vajer ute på gården.

De flesta utställningarna är anpassade så att det går enkelt att ta sig runt med barnvagn. Av brandsäkerhetsskäl är inga barnvagnar tillåtna i utställningen Guldrummet. Om du inte vill använda barnvagnen i museet finns en barnvagnsparkering i entréhallen som alltid är bemannad av museets personal. Observera att museet inte ansvarar för parkerade barnvagnar. Ett begränsat antal sittvagnar finns att låna på museet, fråga personalen i informationsdisken.

Skötbord

Skötbord finns på handikapptoaletten i anslutning till entréhallen.

Mat och dryck

Museets restaurang Rosengården har en barnmeny bestående av pannkakor eller köttbullar. De hjälper gärna till att värma medhavda burkar.

Håll koll på vad som händer

Bli först med att få information om nya utställningar, biljettsläpp och evenemang.

Följ oss i sociala medier

På Facebook och Instagram publicerar vi bilder och information om våra samlingar samt tipsar om spännande program. På Instagram heter vi @ekonomiskamuseet.

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

swedbank-v2