1. Start
  2. Skola
  3. Skolmaterial

Skolmaterial

Arbeta med ekonomi i klassrummet som är kopplat till museets nuvarande och tidigare utställningar. Vårt utbud är framtaget utifrån läroplanen. Vi erbjuder studiematerial med övningar, quiz, tips och lärarhandledning.

Hyperinflation

Här finns en lärarhandledning för dig som vill arbeta med Hyperinflation – Ofrivilliga miljonärer och värdelösa pengar på egen hand med dina elever. Du hittar bland annat information om museet och utställningen, undervisningens koppling till skolans läroplan, samt beskrivning av vår digitala lärresurs.

Ladda ner skolmaterial
Lärarhandledning - digital lärresurs.pdf

Pengalabbet – spela och lär om ekonomi!

Pengalabbet är ett gratis webbaserat spel för barn och unga som går ut på att hantera och ta ansvar för en månadslön. Pengalabbet kan användas i undervisningen om privatekonomi och kopplar väl till läroplanen. Spelet passar främst för barn på mellanstadiet men kan också användas för äldre barn.

Entreprenörskapande

Möt kreativa entreprenörer genom tiderna och låt dig inspireras av motgångar, framgångar, gränslös uthållighet och förmågan att ha timing. Ta del av vårt skolmaterial kopplat till utställningen Entreprenörskapande, som visades mellan 2014-2017. Till den tog vi fram pedagogiskt material att jobba med utifrån utställningen, men även i klassrummet. Utställningen visas inte längre, men det pedagogiska materialet finns kvar.

Har du frågor om skolmaterialet?

För frågor om skolbokning kontakta: boka@ekonomiskamuseet.se

Nyhetsbrev för skolor

Få tips om aktuella skolprogram.

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

swedbank-v2