Picture of the annual pass, in the corner you can see a package with a yellow ribbon.
Foto: Daniel Gustafsson, Ekonomiska museet/SHM.

Årskort - fri entré till sju museer

Bli vår historievän med årskortet! Då kan du besöka Ekonomiska museet och våra sex systermuseer hur många gånger du vill.

Genom spännande utställningar och fantastiska föremål kan du ta del av livsöden, berättelser och dramatiska händelser genom tiderna. Välkommen till ett år av historiska upplevelser!

Pris årskort

Årskortet kostar 450 kronor.

Köp kortet i våra museibutiker. Kortet är personligt och gäller ett år från inköpsdatumet. Det går utmärkt att köpa som gåva!

Besök våra systermuseer

Årskortet gäller för alla våra systermuseer som ingår i Statens historiska museer. I årskortet ingår fri entré till museerna samt alla permanenta utställningar och tillfälliga utställningar, dock inte till avgiftsbelagda visningar, föreläsningar eller annat programutbud. Kortet kan köpas på plats i museernas entréer/butiker. Det går inte att köpa årskortet online för tillfället. Öppet köp/återköp gäller ej på entrébiljetter och årskort.

Historiska museet

Upplev dramatiska livsöden, maktkamper, kärlek, fest och vardag från istid till nutid. Utforska Sveriges historia tillsammans med oss.

Barn som leker viking för en dag
Foto: Jens Mohr, Historiska museet/SHM.

Tumba bruksmuseum

Museet berättar om Sveriges sedelhistoria och om de människor som levt och arbetat på Tumba pappersbruk. Svenskt sedelpapper har tillverkats i Tumba bruk, strax söder om Stockholm, sedan 1755. Museet kommer att ha fri entré för alla under 2023.

person som håller upp en 1000 kronors sedel
Foto: Erik Lernestål, Tumba bruksmuseum/SHM.

Livrustkammaren

Praktfulla, vackra dräkter och glittrande vagnar berättar om sagolika kröningar, bröllop och begravningar vid det svenska hovet. Upptäck ett av Sveriges äldsta museer i Gamla stan i centrala Stockholm.

vuxen läser högt för två barn
Foto: Jens Mohr, Livrustkammaren/SHM.

Hallwylska museet

Lämna stadens brus bakom dig och förflytta dig 100 år tillbaka i tiden! Stig in genom portarna till Hallwylska museet, på Hamngatan 4 i centrala Stockholm, mittemot Berzelii park och några stenkast från Dramaten.

person står och dammar av ett piano
Foto: Ola Myrin, Hallwylska museet/SHM.

Sveriges museum om Förintelsen

Museet ska bevara och föra vidare minnet av Förintelsen med koppling till Sverige. Museet kommer att öppna en utställning sommaren 2023 i Glashuset på Torsgatan 19 i Stockholm. Det kommer att vara fri entré för alla under 2023.

person tittar ner på föremål i en monter
Foto: Ola Myrin, Sveriges museum om Förintelsen/SHM.

Skoklosters slott

Besök ett av världens främsta barockslott i naturskön miljö vid Mälarens strand, nära Arlanda! Slottet är från den svenska stormaktstiden, 1600-talet och är det största privatpalats som byggts i Sverige. Här finns magnifikt konsthantverk, spännande måleri och en stor rustkammare.

människor som står och tittar på konsten
Foto: Jens Mohr, Skoklosters slott/SHM.

Du kanske även är intresserad av:

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

Swedbank