Webbinarier och samtal om ekonomi

Vi erbjuder inspelade webbinarier och samtal om ekonomi i samarbete med Swedbank.

Ekonomi och hälsa – vad skapar oro och hur kan vi förebygga den?

Gustav Tinghög, biträdande professor vid Linköpings universitet och Madelén Falkenhäll, senioranalytiker och privatekonomisk expert, Swedbank samtalar om på vilket sätt ekonomin påverkar vårt välmående.

Vad är ekonomisk ohälsa och vilka är orsakerna bakom? Vilka grupper är mest drabbade och går det att förebygga. Vad kännetecknar egentligen en god finansiell hälsa? Hör också om hur ekonomiskt beslutsfattande fungerar. Hur påverkas våra vardagliga beslut av intuition och reflektion?

Hur mår den svenska bostadsmarknaden?

Cecilia Hermansson, forskare, KTH, inom fastighetsekonomi och finans, samtalar med Arturo Arques, Swedbank och Sparbankernas privatekonom, om hur utvecklingen av den svenska bostadsmarknaden sett ut och vad som händer just nu?

De svenska hushållens skuldsättning är hög i internationell jämförelse, något som länge har beskrivits som en av de största riskerna i den svenska ekonomin. Hushållens möjligheter att få tag på en bostad som motsvarar både behov och budget minskar i hela landet. Hur påverkas olika grupper på bostadsmarknaden av utvecklingen? Vad ser vi för utveckling framöver?

Swishföräldrar

Vad behöver ungdomar ha koll på? Hur slipper du pengatjat? Du får tips och råd om hur du lär din tonåring grunderna i privatekonomi, men också om hur du bäst når fram och hur ni undviker konflikter. Medverkande: Jenny Klefbom, barnpsykolog och Arturo Arques, Swedbank och Sparbankernas privatekonom. Ett webbinarium från Ekonomiska museet i samarbete med Swedbank.

Pandemi – ekonomi – framtid

Webbinar om pandemins påverkan på ekonomin i Sverige och världen. Hur har krisåtgärderna fungerat, vilken strategi är bäst framöver och hur startar vi om ekonomin när pandemin är över? Medverkar gör Karolina Ekholm, professor i nationalekonomi samt tidigare vice riksbankschef och statssekreterare på Finansdepartementet, och Mattias Persson, chefekonom och global chef på Swedbank Makroanalys.

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

swedbank-v2