2. På egen hand med klass eller fritidsgrupp

På egen hand med klass eller fritidsgrupp

Just nu tar vi inte emot bokade skolgrupper för fysiska visningar i museet. Istället är det möjligt att boka digitala skolprogram eller besöka museet på egen hand tillsammans med till skolklass.

När kan vi komma?

Vi tar emot grupper på egen hand de dagar museet har öppet. Föranmäl din grupp på bokningen@ekonomiskamuseet.se

Kostnadsfritt besök

Ett besök där du som lärare själv leder din klass är kostnadsfritt både för lärare, medföljande vuxna och elever.

Ytterkläder och väskor

Vi har en skolgarderob för ytterkläder och väskor samt en klasslåda för värdesaker. Ni behöver inga mynt till lådan.

Att tänka på inför besöket

Periodvis kan det vara många grupper i utställningarna och på gården. Du som lärare/fritidspedagog har ansvar för dina elever. Eleverna får inte gå på egen hand i utställningarna.

Att tänka på när ni är på plats

Börja med att låna nycklar till lådor i matsäcksrummet, där kan ni kan låsa in era värdesaker. Jackor och väskor kan hängas på krokar bredvid. Nyckel finns att hämta vid informationsdisken och är gratis.

Efter att ni har landat ber vi er att gå igenom trivselreglerna och viktig säkerhetsinformation tillsammans med hela gruppen.

Matsäck

Ekonomiska och Historiska museets lokaler är barnvänliga. Det finns ett gemensamt matsäcksrum för båda museerna där du kan sitta och äta medhavd mat. Under sommarsäsongen hänvisar vi fritidsklasser till att äta matsäck på museets stora innergård.

Trivselregler

• Med anledning av covid-19 behöver ni dela in er i grupper med max åtta personer i varje grupp inklusive medföljande vuxen. Så blir det lättare att hålla ihop gruppen, hålla avståndet och minska risken att smittas eller att smitta andra.
  • Inne på museet ska gruppen gå samlad med ansvarig vuxen – inte på egen hand! Medföljande vuxna ansvarar för gruppen under hela besöket.
  • Sprid ut grupperna i lokalen.
  • Håll avstånd till andra besökare. Respektera skyltar och de anvisningar som museet har satt upp. De är där för allas trygghet.
  • Låt det vara okej att någon säger till om du råkar komma för nära. Vi har alla olika syn på vad som är ett acceptabelt avstånd (två-metersregeln är en bra måttstock).
  • Det går bra att fotografera för eget bruk, se bara till att inte fotografera andra besökare utan deras medgivande.

Vid brandlarm

Samla ihop klassen och gå lugnt mot närmaste utgång som är märkt med grön och vit nödutgångsskylt. Räkna in klassen och avvakta besked från museets personal.

För frågor om skolbokning kontakta bokningen@ekonomiskamuseet.se

Prenumerera på vårt skolutskick!

Fyll i din e-postadress för att visa fler alternativ.

Leveransformat:

Swedbank