En man som grävt en grop i en skog och ställt sig i gropen.

Filmvisning av dokumentärfilmen Meteoriten

Evenemanget har redan passerat

Välkommen att se dokumentärfilmen Meteoriten när Tempo dokumentärfestival gästar Ekonomiska museet. Tempo har i år ett särskilt fokus på pengar och Meteoriten är en dokumentärfilm om äganderätt av Johan Palmgren och Isabel Andersson.

Filmen är en filosofisk och smått absurd historia om vem som har äganderätten till en järnmeteorit. Den utvecklas till ett triangeldrama mellan två meteoritjägare, en rymdintresserad greve och Naturhistoriska riksmuseet. ”Jag är beredd att gå hur långt som helst.” säger greven. Men kan någon verkligen äga en del av kosmos? Pengarnas ständiga närvaro blir tragikomiskt påtaglig.

Filmvisningen avslutas med en frågestund där du har chansen att ställa frågor till filmens regissörer Johan Palmgren och Isabel Andersson.

Tempo dokumentärfestival

Meteoriten är en av åtta filmer som tävlar om Tempo Documentary Award, 2024 års bästa svenska dokumentära långfilm. Tempo dokumentärfestival pågår 4-10 mars.

Om festivalen

  • Biljetter köps på bio.se och kostar 150 kronor. Börja gärna ditt besök med soppa och ett glas vin i restaurang Rosengården, specialpris är 160 kronor (med alkoholfri dryck 120 kronor).
  • Narvavägen 13-17, 114 84 Stockholm. Filmen visas i Barockhallen.
  • Filmen är tillåten från 15 år och från 11 år i vuxens sällskap.

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

Swedbank