2. Privatekonomi och Sveriges ekonomiska historia

Privatekonomi och Sveriges ekonomiska historia

Fr.o.m. hösten 2022 har vi ett kombinerat skolprogram som erbjuds kostnadsfritt i samarbete med Swedbank. I det här skolprogrammet får eleverna både större förståelse för sin egen privatekonomi och lära sig om Sveriges ekonomiska historia från 1500-talet fram till idag.
Kvinna står i en utställning och tittar in i en mobilkamera på stativ.

Digitalt skolprogram

Målgrupp: Högstadiet samt gymnasiet
Bokningsbara dagar: måndag- fredag
Längd: 60 minuter
Pris: Kostnadsfritt

Programmet är indelat i två delar. I den första delen presenterar en föreläsare från Swedbank föreläsningen ”Din ekonomi. Din framtid” som handlar om privatekonomi och syftar till att inspirera unga till att se på sin ekonomi på ett sätt där de själva kan göra skillnad.

I andra delen berättar en pedagog från Ekonomiska museet om Sveriges ekonomiska historia från 1500-talet fram till idag. Lektionen berör bland annat reformationens ekonomiska betydelse, 1600-talets centralisering, hur man sparade förr och industrialiseringens påverkan på livet för den vanliga människan.

Bokning

Hur långt i förväg bör jag göra min bokning?

Helst minst tre veckor före besökstillfället. Vi kan inte garantera att vi har lediga tider kvar.

Anmäl ditt intresse

För att anmäla ditt intresse för detta skolprogram kontakta: boka@ekonomiskamuseet.se Vi kontaktar dig vid terminsstart för att genomföra en bokning.

Nyhetsbrev för skolor

Få tips om aktuella skolprogram.