1. Start
  2. Skola
  3. Skolprogram

Skolprogram

Välkommen att boka något av våra digitala skolprogram. Vi dyker upp på era skärmar var som helst i landet, oavsett om ni har distansundervisning eller sitter i ett klassrum tillsammans.

Vi erbjuder just nu bara digitala skolvisningar på grund av coronaviruset. Vi ser fram emot att välkomna skolgrupper i Ekonomiska museets lokaler när det är möjligt igen.

Hyperinflation


Målgrupp: Grundskolan årskurs  8-9 samt gymnasiet 

Längd: 50 minuter

Pris: 900 kr (inklusive moms)

Om skolprogrammet: I den här digitala lektionen får eleverna kunskap om vad som händer med ett lands ekonomi under en hyperinflation, och vilken inverkan det har på människors livssituation. Under ledning av en museipedagog får eleverna reflektera kring olika situationer som kan uppstå under en hyperinflation genom att ta del av filmer, bilder och personliga berättelser från Ekonomiska museets utställning med samma namn.

Mycket bra pedagogiskt upplägg med föreläsning kopplat till arbetshemsidan. Intressanta exempel och föremål som visades

Lärare som tagit del av skolprogrammet Hyperinflation

Privatekonomi och hyperinflation


Målgrupp: Högstadiet samt gymnasiet 

Längd: 60 minuter

Bokningsbara dagar: I första hand onsdagar och torsdagar

Pris: Kostnadsfritt skolprogram

Om skolprogrammet: Ett kombinerat skolprogram som erbjuds i samarbete med Swedbank. I det här digitala skolprogrammet får eleverna både större förståelse för sin egen privatekonomi och lära sig om fenomenet hyperinflation.

Ni får följa med Ekonomiska museets pedagog på en digital skolvisning i utställningen Hyperinflation och lyssna på en föreläsare från Swedbank som berättar om ”Din ekonomi, din framtid”. Det kommer också att finnas tid för frågor.

1000 tack för en väl genomförd föreläsning om privatekonomi och hyperinflation. Ni lyckades verkligen fånga elevernas intresse. Guld värt för mig som lärare!

Lärare som tagit del av skolprogrammet Privatekonomi och hyperinflation

Har du frågor om skolprogrammen?

Kontakta vår skolbokning på: boka@ekonomiskamuseet.se

Prenumerera på vårt skolutskick!

Fyll i din e-postadress för att visa fler alternativ.

Leveransformat:

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

swedbank-v2