Karin Larsson arbetar i trädgården utanför sitt hus.
En kväll om Karin Larsson på Ekonomiska museet. Foto: Carl Larsson-gården, kolorering Linne Engblom

Föreläsning

Karin och Sundborn – en kväll om Karin Larsson

Onsdag 5 november klockan 18.00–19.15

Med originella textilier, formgivna möbler och inspirationen från naturen kurerade Karin scener ur sitt hem, som sedan hennes man Carl förevigade på målarduken. Målningar som älskas av människor världen över.

Vad Karin själv inte visste var att hon inte bara skapade motiv – hon byggde ett varumärke som lever än idag. Genom Carls målningar blev hennes formspråk och livsstil ett kraftfullt verktyg för att marknadsföra en ny svensk identitet. Sundborn förvandlades till en symbol för det svenska hemmet och dess designideal.

Följ med när Catharina Enhörning, publikansvarig på Carl Larsson-gården, berättar om Karin Larssons banbrytande arbete – och hur bilden av Sundborn blev något mycket större än ett konstnärshem: ett levande varumärke för svensk livsstil, form och estetik.

Ett samarbete med Carl Larson-gården.

Praktisk information

  • Pris: 180 kronor per föreläsning.
  • Ekonomiska museet, Narvavägen 13-17, Stockholm

Höstens föreläsningar

Välkommen att lyssna på inspirerande föreläsningar om familjeimperiet Stenbeck, framtiden med artificiell intelligens, drömmen om att bevara ett gammalt hus och mycket mer.

Ta också del av vår nya programserie om Estrid Ericson, Karin Larsson och Märta Måås-Fjetterström – tre onsdagskvällar med pionjärer inom svensk konst och design.

Kollage med ekonomiska grafer, porträtt på Erika Åberg och riksbankschefen Erik Thedéen.

Onsdagskvällar på museet

På onsdagar håller museet öppet till klockan 20.00. Köpt föreläsningsbiljett ger även inträde till museet och utställningen PENGAR! som du hinner upptäcka före eller efter föreläsningen.

Börja gärna kvällen med soppa och ett glas vin i Restaurang Rosengården, specialpriset på onsdagskvällar är 160 kronor (med alkoholfri dryck 120 kronor).

Ett glas vin och en skål med soppa.
Foto: Jens Mohr, Ekonomiska museet/SHM

Ditt besök