1. Start
  2. Swishföräldrar och ekonomin efter pandemin – webbinarier och digitala föreläsningar på Ekonomiska museet under våren

Swishföräldrar och ekonomin efter pandemin – webbinarier och digitala föreläsningar på Ekonomiska museet under våren

Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet bjuder in till digitala samtal och föreläsningar.  – Vår föreläsningsserie om ekonomi har pågått under många år och varit både välbesökt och uppskattad så vi är glada att kunna erbjuda den digitalt under rådande omständigheter, säger Cecilia von Heijne, museichef Ekonomiska museet.

Under våren bjuder Ekonomiska museet in till två livesända webbinarier om olika aktuella frågor kopplat till ekonomi. Webbinarierna görs i samarbete med Swedbank. Dessutom fortsätter museet sitt samarbetet med UR Samtiden som kommer spela in ett antal föreläsningar om ekonomi och ekonomisk historia.

Onsdag den 17 mars handlar webbinariet om pandemins påverkan på ekonomin i Sverige och världen. Hur har krisåtgärderna fungerat, vilken strategi är bäst framöver och hur startar vi om ekonomin när pandemin är över? Medverkar gör Karolina Ekholm, professor i nationalekonomi samt tidigare vice riksbankschef och statssekreterare på Finansdepartementet, och Mattias Persson, chefekonom och global chef på Swedbank Makroanalys.

Onsdag den 21 april vänder sig webbinariet till tonårsföräldrar som känner igen sig i begreppet ”swishförälder”. Hur kan du prata om pengar med dina barn och undvika pengatjat? Jenny Klefbom, barnpsykolog och Arturo Arques, Swedbank och Sparbankernas privatekonom, kommer med tips och råd kring hur du kan lära din tonåring grunderna i privatekonomi och hur ni undviker konflikter.

Samarbetet med UR Samtiden startade våren 2020 och det finns nu ett stort utbud av olika föreläsningar om ekonomi och om museets föremål på UR Play och på Ekonomiska museets Youtube-kanal. Längre fram i vår spelas nya föreläsningar in om aktuella fenomen inom ekonomi och ekonomisk historia.

Pressbilder finns att ladda ner här: https://news.cision.com/se/ekonomiska-museet

Läs mer:

17 mars kl 18: Pandemi – ekonomi – framtid. Kostnadsfritt webbinarium

21 april kl 18: Swishförälder? Kostnadsfritt webbinarium

Digitala föreläsningar i samarbetet med UR Samtiden

För mer information kontakta:

Åsa Hallemar, pressansvarig, tel. 08-519 553 07, e-post: asa.hallemar@shm.se

Illustration_Pandemi - Ekonomi - Framtid

Illustration till webbinariet 17 mars: Pandemi - Ekonomi - Framtid

Karolina Ekholm 2 KLAR

Fotograf: Foto : Sören Andersson / Rickard Kilström
Karolina Ekholm, professor vid nationalekonmiska institutionen vid Stockholms universitet, medverkar i webbinariet "Ekonomi - pandemi - framtid" den 17 mars.

Mattias Persson

Fotograf: Foto: Swedbank
Mattias Persson, chefekonom och global chef på Swedbank Makroanalys, medverkar i webbinariet "Pandemi - ekonomi - framtid" den 17 mars

Jenny Klefbom

Jenny Klefbom, barnpsykolog, medverkar i webbinariet "Swishförälder?" den 21 april

Arturo Arques

Fotograf: Foto: Swedbank
Arturo Arques, Swedbank och Sparbankernas privatekonom, medverkar i webbinariet "Swishförälder?" den 21 april

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

Swedbank