1. Start
  2. Utforska
  3. Digitala föreläsningar

Digitala föreläsningar

Lär dig mer om beteendeekonomi, ekonomisk historia och våra föremål. UR samtiden har tillsammans Ekonomiska museet och experter inom området ekonomi och numismatik tagit fram föreläsningar på ämnet.

Junkies för snabba belöningar

Vad är det som styr vårt beteende inom ekonomin och går det att påverka? Ekonomen, författaren och pensionsspecialisten Shoka Åhrman berättar om hur vi tar beslut på kort och lång sikt och vad som påverkar vårt beslutsfattande inom ekonomin.

Modern svensk spelbransch

1 januari 2019 förändrades den svenska spelmarknaden. Då infördes en ny lag i Sverige som gjorde det möjligt för utländska spelbolag att ta del av den svenska spelmarknaden. Om detta har Karin Jansson Myhr, redaktör vid Centrum för Näringslivshistoria, skrivit en boken: "Den moderna svenska spelbranschen"

Modernt slaveri

Det finns fler slavar i världen idag än någonsin. Det är en gränslös, organiserad brottslighet som drabbar de mest utsattas mänskliga rättigheter och sätter världsekonomin och våra värderingar ur spel, säger människorättsjuristen Madeleine Sundell. Vem bär ansvaret för detta lidande - politiker, myndigheter och medborgare?

Vill du lära dig mer om ekonomi?

Alla avsnitt av miniserien finns att se på urplay.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress för att visa fler alternativ.

Leveransformat:

Huvudsponsor till Ekonomiska museet

Swedbank